Beroepsopleidingen

Klik hier voor foto’s van de examens in 2021

De beroepsopleidingen van CCP: VTI (Vocational Training Institute)

CCP heeft twee prachtige schoolgebouwen in Mbale mogen bouwen  dankzij de gulle giften van sponsors en de verdubbelingsacties bij Stichting De Wilde Ganzen, Edukans, NCDO en Impulsis. Het grootste schoolgebouw staat aan de Palissa Road in Mbale en herbergt diverse opleidingen. Aan de straatkant worden een aantal units verhuurd waardoor er ook weer huurinkomsten zijn voor CCP. 

De school in de stad verzorgt opleidingen voor o.a.:
*  secretaresse
*  kleuterleidster
*  catering en hotelmanagement
*  kapster en schoonheidsspecialiste
*  documentalist

De Technische school herbergt diverse technische opleidingen en ligt net buiten de stadskern op de weg naar Soroti. Deze school kon gebouwd worden dankzij de enorme inzet van de Hans van Bokkem Foundation. 

De technische school verzorgt opleidingen voor o.a.:
*  automonteur en metaalbewerking
*  elektricien
*  installateur
*  bromfietstechniek

Tot op heden heeft CCP al meer dan 5000 studenten opgeleid, waarvan velen deel uitmaakten van ons sponsorprogramma. Door de inschrijving van studenten die geen ‘sponsorkinderen’ zijn, worden er inkomsten gegenereerd. Hiermee wordt gedeeltelijk de scholing van andere studenten gefinancierd. De afgestudeerden van CCP kom je door het hele land tegen. Er is immers een groeiende vraag naar professionals door het zich snel ontwikkelende bedrijfsleven! Zij werken als zelfstandige of in loondienst, verspreid over Uganda.

Een korte video over de VTI, het beroepsonderwijs van CCP.