Projecten

Klik hier om meteen naar de donatiepagina te gaan!


HIV-Aids fonds / de medicijnenpot

Helaas hebben we binnen CCP nog steeds een fors aantal kinderen dat vanaf de geboorte besmet is met HIV. Om deze kinderen de goede zorg te kunnen geven zijn niet alleen medicijnen nodig, maar ook goede voeding om de weerstand te verbeteren. Ook andere medicijnen zoals voor het veelvoorkomende malaria worden uit deze pot betaald.
Van harte aanbevolen.


IGA (income generating activities) / geef een geit

IGA is een beproefde en belangrijke manier om de weduwen of guardians ( oma’s/tantes) economisch zelfstandiger te maken. In principe krijgen de vrouwen elk twee geiten. Wanneer deze geiten kleintjes krijgen, kunnen deze verkocht worden zodat er inkomen ontstaat. Als ze vijf geiten hebben kiezen sommige vrouwen ervoor een koe (kalf) te kopen van de opbrengst van de geiten. Eén geit kost (met vervoer en begeleiding) rond de 50 Euro. Behalve geiten kan er ook gekozen worden voor andere IGA’s, zoals kippen of varkens, een naaimachine of geld om een kleine business te beginnen. Er wordt zoveel mogelijk in clusters van 12-15 vrouwen gewerkt. Deze clusters vormen dan ook weer spaargroepen zodat de vrouwen elkaar gaan helpen en leren samen te werken. De groepen staan onder leiding van een vrijwilliger en het sociaal werk.

Kijk ook naar het verhaal van Dorcas en haar moeder.


Studiefonds / help een tiener een vak te leren

CCP heeft een apart studiekostenpotje voor jongeren die aan één van de beroepsopleidingen van CCP studeren maar die onvoldoende middelen hebben om de studie te betalen. Dit zijn dus geen CCP -sponsorkinderen. Door zo’n tiener te helpen kan hij of zij en beroep leren en jij kan dan voor 2 jaar een jongere sponsoren.


Jaarlijkse Kerstkamp / Come together

Het jaarlijkse kerstkamp in december is voor de weeskinderen een onvergetelijke ervaring en hoogtepunt. Samen met nog vele andere weeskinderen van CCP werken zij in groepjes een bijbels onderwerp uit. Tijdens workshops leren zij ook vaardigheden zoals het maken van zeep, koekjes enz. En natuurlijk ontbreken de goede maaltijden en de spelletjes niet! Dit alles gedurende een kleine week . Voor dit kamp wordt het terrein van een boardingschool gehuurd. Voor de tieners is er een come together-dag met thema en kerstcadeaus. Tijdens het kamp is er ook een medische check en worden er brieven aan de sponsors geschreven.


Voedselhulp / redding in nood

Soms, na een lange periode van droogte of juist regen mislukken de oogsten en ontstaat er een schrijnend tekort aan voedsel. En wat er nog wel op de markt te koop is, wordt onbetaalbaar. In die situaties schiet CCP de allerarmsten te hulp met extra voedsel pakketten. Ook in een gezin zonder ouders, een zg. ‘child headed home’ springt CCP bij waar nodig.


Landbouwproject / de geitenfarm

Om in de eigen schoolmaaltijden te kunnen voorzien en ook vanwege de regelmatig terugkerende periodes van voedseltekort heeft CCP eenAfbeeldingsresultaat voor goat farming africa landbouw project in Bunambutye, 45 km van Mbale. CCP heeft daar een farm met 85 hectare vruchtbare grond.
De farm ligt in een afgelegen gedeelte van Oost-Uganda, waar weinig werkgelegenheid is. Dit landbouwproject biedt aan deze arme bevolkingsgroep tevens extra werkgelegenheid!
Na een aantal magere en mislukte oogsten door teveel regen of grote droogte is CCP nu begonnen met een geitenfarm. Zo kan CCP geiten leveren aan ons geitenproject.


Huisvestingsproject / een tweede huis in Uganda

Al sinds meerdere jaren bouwt CCP eenvoudige huisjes voor weduwen/guardians en hun families die in zeer schrijnende woonsituaties leven. Een huisje kost gemiddeld 2.800 euro. Soms moet er ook een stukje land aangekocht worden. We werken hierin samen met de organisatie Wilde Ganzen.


Nadat het nieuwe huis van deze vrouw geopend werd, brengt ze haar gevoelens van dankbaarheid onder woorden.


Klik hier om meteen naar de donatiepagina te gaan!