Wat is Stichting CCP?

Stichting Christian Childcare Programme wil een bijdrage leveren aan de geestelijke, materiële en sociale ontwikkeling van Ugandese kansarme kinderen en jongeren. CCP laat zich bij alle activiteiten leiden door een christelijke levensvisie.
De twee hoofdactiviteiten zijn:

  • Individuele sponsoring van kinderen
  • Het opzetten en exploiteren van een beroepsopleiding

De activiteiten waar Stichting CCP mee verbonden is vinden plaats in Oost-Uganda, met name in de stad Mbale.

In Uganda zelf is er een plaatselijke organisatie met dezelfde naam, het 'Christian Childcare Programme' (CCP), met een eigen bestuur en staf. Het eigenlijke werk gebeurt door een gemotiveerd team van sociaal werkers, algemene stafleden en onderwijskrachten onder leiding van een Ugandese directeur. Waar mogelijk wordt samengewerkt met andere organisaties die opkomen voor het kind in de knel.

De meeste bestuursleden zijn zelf ook één of meerdere keren in Uganda geweest om het programma te bezoeken. De kosten voor de tickets worden echter niet uit de sponsorbijdragen gefinancierd. Mede hierdoor kunnen de overheadkosten in Nederland zo laag blijven. De laatste jaren blijf er niet meer dan 1% van alle bijdragen in Nederland om de kosten van de Stichting te dragen.